Schrijf je gelukkig in de maand van de Geschiedenis

Schrijven maakt gelukkig

In oktober brengen duizenden culturele organisaties geschiedenis onder de aandacht

 Tijdens de Maand van de Geschiedenis in oktober organiseert Schrijfcafé Breda een speciaal programma rondom Geluk, het thema van 2017. Geluk is te vinden in onszelf, schrijft filosoof Richard Allestree al in 1675 in The Art of Contentment en ligt in tevredenheid met aardse zaken. Was geluk vroeger iets anders dan in onze tijd? De Maand van de Geschiedenis gaat op zoek naar de betekenis van geluk, van vroeger tot nu. Wij gaan al schrijvend ontdekken wat er aan geluk uit onze pennen wil vloeien. Met behulp van speelse schrijfoefeningen gaan we op zoek naar de poëzie in onszelf en in elkaar.

Waar: Het Hijgend Hert, Pasbaan 7, Breda

Wanneer: Donderdag 26 oktober van 14.00 – 16.00 uur

Wie: Onder begeleiding van Monique Smit, docent creatief schrijven

Kosten: 15 euro inclusief 2 consumpties

De Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. In oktober 2017 spoelen we terug rondom het thema Geluk. Van gelukszoekers tot weldoeners en van Fortuna tot vrijheid. Geluk lonkt, doet dromen en harder werken. Een maand lang brengt de Maand van de Geschiedenis in samenwerking met duizenden culturele organisaties geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders.

Ontdek gisteren, begrijp vandaag. Bekijk het complete programma op www.maandvandegeschiedenis.nl.

Voor meer informatie over deze activiteit of de organisatie kunt u terecht bij:

Monique Smit, goedsmit@gmail.com tel. 0613286386

Voor meer informatie over de Maand van de Geschiedenis kunt u terecht bij:

Ellen Snoep, e.snoep@openluchtmuseum.nl of +31(0)6-16 26 78 34.

www.schrijfcafébreda.nl

Samenwerking

Het Nederlands Openluchtmuseum organiseert in oktober 2017 voor de zesde maal de Maand van de Geschiedenis, die haar veertiende editie beleeft. Op 28 oktober wordt het evenement feestelijk afgesloten tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum. De Libris Geschiedenis Prijs is een onderdeel van de Maand van de Geschiedenis. Het Fonds voor Cultuurparticipatie is investeerder van de Maand van de Geschiedenis. Om het evenement tot een succes te maken werkt het Nederlands Openluchtmuseum samen met zo’n 45 partnerorganisaties. Jaarlijks organiseren zo’n 400 deelnemende instellingen activiteiten voor een breed publiek rond een wisselend thema en zetten 850 boekhandels en bibliotheken geschiedenis in de schijnwerpers.