Gedichtendag 2016

Gedichtendag is de eerste dag van de Poëzieweek, het sprankelende poëziefeest van Nederland.

Onder het motto Jaren die druppelend versmelten staat de Poëzieweek in 2016 in het thema van herinneringen. Een mooie jeugdherinnering maakt je weer helemaal zacht van binnen. Vakantieherinneringen brengen je weer even terug naar waar je intens gelukkig was. Iedereen kent momenten van ontroerd zijn door het verleden. Herinneringen voeren ons terug naar een ver of nabij verleden, maar leiden ze ons soms ook niet om de tuin? Herinneringen kunnen ons op een roze wolk parkeren, maar kunnen ons evenzeer laten verdwalen in de minder aangename momenten van ons verleden. Poëzie is als genre bij uitstek geschikt om het verleden in woorden om te zetten, te bezingen en je te herinneren. Je wordt van harte uitgenodigd om jouw herinneringen in woorden te vangen. Je hoeft niet bang te zijn dat poëzie moeilijk is of lastig. Het enige wat je nodig hebt, is allang aanwezig.

Je hoeft het ALLEEN MAAR TE ONTDEKKEN en vergeet niet: ‘Wat gedicht is kan weer open.’ Het overige; de vormen en een welwillend gehoor, worden je aangereikt door ervaren schrijfdocenten en je mede schrijvers en dichters.

Tot ziens op 28 of 31 januari in Het Hijgend Hert in Breda of in Villa De Pastorie in Tilburg. Met poëtische groet, Karen en Monique